5 Vergaderliedjes voor Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday: de door een marketeer bedachte dag waarop mensen het meest zielig, verdrietig en terneergeslagen zijn om een aantal verzonnen redenen. Een hele zware dag dus. En om het een beetje aan te dikken: ‘je zou ook nog eens moeten vergaderen op een dag als vandaag!’.

Om je door alle vergaderingen heen te slepen hebben we een playlist gemaakt met vergaderliedjes. (Opvallend trouwens dat er in het Engels veel meer liedjes over vergaderen zijn dan in het Nederlands.) We zullen ze even met je doornemen.

If we never meet again – Elvis Presley

Dit is de soundtrack voor potentieel goed nieuws. Er wordt al over gesproken om nooit meer te vergaderen. Of er wordt alleen hoopvol gesproken over de mogelijkheid om nooit meer te vergaderen, en tegelijkertijd weet iedereen dat het toch niet zal gebeuren. Iets met een dooie mus.

If we ever meet again – Timbaland & Katy Perry

Deze is misschien nog hoopvoller dan de vorige. Hier gaan Timbaland en Katy er al vanuit dat ze elkaar nooit meer zien in een vergadering, maar áls we ooit nog vergaderen, dan…. Ze weten eigenlijk al dat het niet gaat gebeuren. Daarom is het misschien wel zo’n vrolijk liedje.

We’ll meet again – Johnny Cash

Johnny weet het zeker: we’ll meet again. Prima soundtrack voor de wekelijks terugkerende teamvergadering op maandagmorgen.

The day we meet again – The Moody Blues

Dit nummer is meer geschikt voor de vergaderingen die niet wekelijks zijn, maar wel terugkerend. Bij een langlopend project bijvoorbeeld, als we niet volgende week al hoeven te overleggen, maar over een paar weken wel weer bij elkaar moeten komen. Alsjeblieft: The Moody Blues.

God be with you till we meet again – Ella Fitzgerald

Dit is de soundtrack voor religieuze instellingen, of mensen met een gevaarlijk beroep. Mensen voor wie de vergadering een veilige haven is: God zij met je totdat we hier in de vergaderzaal weer veilig bij elkaar zitten. Wat ons betreft de beste soundtrack voor deze sombere blue monday.

Alle liedjes staan in de playlist op Spotify. Hieronder kun je alles meteen afspelen als je Spotify al op je apparaat hebt staan.

Lees je liever een goed boek tijdens het luisteren naar deze heerlijke vergaderliedjes? Toevallig hebben we een leuke tip: bestel Vergaderverkalking hier! 🙂

Stuur me de beste vergadertips!

We sturen je maandelijks onze nieuwe verhalen en de beste tips van de auteurs van Vergaderverkalking. 10procentkortingVoornaam E-mailadres

Geef een reactie