Cursus Voorzitter (voor teams)

 

Cursus Voorzitter voor teams

Deze cursus is voor teams die het voorzitterschap rouleren. Door het voorzitterschap te rouleren is iedereen om de beurt verantwoordelijk voor het vergaderproces. Daardoor worden alle teamleden meer betrokken bij het proces en verbetert de vergaderkwaliteit. (Zoals beschreven in medicijn 11 van ons boek.)

In deze cursus stomen we alle teamleden klaar om effectief invulling te geven aan de rol van voorzitter. Na deze training kun je rekenen op:

 • teamleden die zelfverzekerd invulling kunnen geven aan de rol van voorzitter;
 • teamleden die samen verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding, inhoud en proces van de vergadering;
 • vergaderingen die effectief en goed georganiseerd verlopen.

Inhoud van de cursuscursus-voorzitter-voor-teams

Deze cursus duurt een dagdeel en bestaat uit 3 modules.

Rol van voorzitter vormgeven

Welke competenties zijn er nodig voor het voorzitten, en wat is een goede voorzitter voor jullie team.

Inhoud geven aan vergadering

Hoe zorg je als voorzitter (of voorbereider) dat iedereen goed voorbereid naar de vergadering komt, waar moet een goede vergadering aan voldoen en met welke mindset organiseer je een vergadering.

Groepsdynamica

Vergaderen is een groepsproces bij uitstek. Hoe zorg je ervoor dat je rekening houdt met de belangrijkste onderdelen van de groepsdynamica: hoe zorg je dat iedereen betrokken is, zich uitspreekt en meedenkt in het belang van de organisatie?

 • Voor wie is deze cursus bestemd?

  Deze cursus is uitermate geschikt voor:

  • teams waar vergaderingen stroef verlopen;
  • teams waar de leidinggevende altijd voorzitter is en waar hij/zij het team meer willen betrekken bij het vergaderproces;
  • teams die samen effectiever willen vergaderen.

 • Wat kun je van ons verwachten?

  Praktisch en direct inzetbaar: als je deze cursus volgt met je team kun je direct starten. Je krijgt praktische hulpmiddelen zoals checklists en voorbereidingsformulieren.

  Gebaseerd op onderzoek: onze adviezen zijn gebaseerd op onderzoek. Met behulp van de theorie achter onze tips helpen we je om je vergadering beter te structureren en structureel te verbeteren.

  Persoonlijke aandacht: om alle teamleden persoonlijke aandacht te kunnen geven werken we het liefst met teams tot 15 personen. Bij teams die groter zijn komen we met 2 trainers.


Een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Vul je gegevens in, dan nemen we (op werkdagen) binnen 24 uur contact met je op.

Dhr.Mevr.

Het liefst contact via:

TelefoonE-mailGeen voorkeur