masterclass effectief vergaderen

Masterclass Effectief Vergaderen

Masterclass Effectief Vergaderen

Gebruik het nieuwe seizoen om kennis en vaardigheden te upgraden: kom naar de Masterclass Effectief Vergaderen.

Deze masterclass is voor de mensen met ruime vergaderervaring. Voor de mensen die al jaren vergaderen. Voor degenen die vergaderingen geroutineerd organiseren, voorzitten of notuleren. En toch knaagt er iets.

We hebben deze masterclass ontwikkeld voor al die mensen die geen basistips meer nodig hebben, maar wel al lang geen onderhoud hebben gepleegd aan hun vergadercompetenties. Voor hen die een gevoel van onvrede hebben over hun vergaderingen en dat willen aanpakken. Voor iedereen die nieuwe inzichten wil verwerven over de laatste vergaderontwikkelingen.

Een APK voor je vergadervisie. Een grondige onderhoudsbeurt en upgrade voor onder andere het voorzitterschap, agenda’s, besluitvormingsproces en notulen. Bruikbare hulpmiddelen en apps voor een nieuwe aanpak bij samenwerken. Geen slappe vergadertrucs, maar werken aan en met een grondige en doordachte vergadervisie en -mindset. Zodat goede vergaderingen uitmuntend worden.

Data voor de Masterclass Effectief Vergaderen

De eerstvolgende masterclass is op:

  • Vrijdag 24 maart 2017

 

Direct aanmelden voor deze masterclass.

Inhoud van de masterclass

Deze masterclass duurt een dag en gaat diep in op de volgende vergaderonderwerpen:

Drie cruciale vergadermindsets.

Aan elke vergadering liggen drie cruciale mindsets ten grondslag. Zonder deze mindset mist een vergadering al snel focus en doel en wordt het overbodige ballast. Door te leren denken en werken met deze mindsets organiseer je een vergadering nooit meer hetzelfde.

Vergaderen en besluitvorming anno 2017.

Vergaderen is een van die zaken die in jaren weinig veranderd is. Er zijn vaak wel upgrades geweest in de hulpmiddelen, maar welke recente kennis en welke vorm werkt er nu het best anno 2017. Hoe ga je slim en professioneel om met digitale tools, smartphonegebruik, dataverwerking en papierloze samenwerking? En hoe kun je state of art besluiten nemen en perfect samenwerken, ook in een werkomgeving waarin locatie steeds minder belangrijk is?

De gouden driehoek: rollen, spelregels en feedback.

Leuk natuurlijk, als je zelf enthousiast je vergadergedrag wil verbeteren. Maar hoe zorg je ervoor dat niet alleen jij, maar je hele team of werkgroep het vergadergedrag optimaliseert? Oftewel: hoe zorg je dat iedereen volgens de juiste spelregels werkt en ook blijft werken? Neem je team mee en ga samen met hen aan de slag met hun professionele rollen, creëer spelregels en geef echte feedback. Vergaderen als hart van de samenwerkingsketen.

Van agenda’s en notulen naar keiharde actie

De tijd van standaardagenda’s en ellenlange notulen is voorbij. In deze tijd zijn er een aantal essentiële hacks om zowel de voorbereiding als notulen om te zetten van een paar standaard A4’s naar concrete actie, het liefst slim geïmplementeerd in slimme apps.

Intervisie

Je bent nooit klaar met leren. De beste professionals leren nog steeds, en vooral van elkaar. Daarom maken we effectief gebruik van alle kennis die aanwezig is en bespreken we veelvoorkomende problemen en vraagstukken om ieders vergadertoolbox te vullen met de meest praktische kennis.

Direct aanmelden voor deze masterclass.

Praktische informatie

Deze training wordt gehouden in Rotterdam.

De training is volledig inclusief:

  • Alle trainingsmaterialen
  • Luxe lunch
  • Koffie, thee en versnaperingen
  • Het boek Vergaderverkalking
  • Stel je vragen of deel successen in onze Slack-vergadergroep na de training.
  • De prijs voor dit programma is € 355,- inclusief BTW, per persoon. Om de interactie echt persoonlijk te houden kunnen er maximaal 10 mensen meedoen aan deze masterclass.

Extra korting
Kom je met meerdere mensen uit dezelfde organisatie? Dan betaalt één iemand de reguliere trainingsprijs, iedereen die extra meekomt krijgt 20% korting.

De training wordt gegeven door Arie Lievaart en Jaap-Willem Mol; auteurs van Vergaderverkalking en ervaren vergaderexperts.

Aanmelden

Aanmelden voor de Masterclass Effectief Vergaderen kan eenvoudig hieronder. Vul het formulier in, dan ontvang je de bevestiging en verdere informatie binnen 24 uur via de mail.

Kies een datum:
Vrijdag 24 maart

Aantal personen: