Decos

De toekomst van vergaderen volgens Decos

Goed, je hebt een boek geschreven over vergaderen en je hebt heel wat vergaderingen van dichtbij gezien. We hebben een effectieve vergaderaanpak ontwikkeld. Maar dat wil niet zeggen dat we nu alles weten en klaar zijn.

Daarom kijken we in deze serie in de keuken bij bedrijven die op de een of andere manier succesvol, origineel of opvallend bezig zijn.

Want: bedrijven die succesvol zijn, moeten wel goed vergaderen. Deze week zijn we op de koffie in het ruimteschip van Decos.

Bekijk het gesprek met Chief Commercial Officer Bert Hendriks hieronder. Geen 4 minuten kijktijd? Lees hieronder in 2-3 minuten de samenvatting.

Iets meer over Decos

In hun eigen woorden: ‘Decos digitaliseert de wereld en verbindt mensen en informatie’. Er wordt voornamelijk software gemaakt: alles in dienst van een papierloze, slimme gedigitaliseerde wereld waarin alles en iedereen verbonden is. Wij kwamen Decos op het spoor door hun vergaderapp Minute.

Het pand van Decos is alleen al een bezoek waard. Het heeft meer weg van een Imperial Star Destroyer dan van een kantoor. 🙂

Binnen is alles spierwit en volledig papierloos. Er rijdt een robot door het pand waarmee je kunt videoconferencen met andere mensen met een soortgelijke robot. In de hoek van de kantine ligt een meteoriet van een paar miljard jaar oud. Om maar een beeld te geven.

Samenwerken & Software

Samenwerking is alles voor Decos. Ook in een digitale wereld, of misschien zelf júist. Soft- en hardware kunnen juist in dienst van samenwerking staan. Zo is hun vergaderapp ook ontstaan.

Een effectieve vergadering bij Decos is er een waarbij:

  • Iedereen zich goed voorbereid heeft
  • Iedereen alle juiste informatie heeft

Een vergadering wordt voorbereid en gehouden met hun eigen app Minute. Handig daarbij is dat de notulen niet door een notulist worden gemaakt, maar dat iedereen bij elk agendapunt zijn opmerkingen kan schrijven. Die opmerkingen zijn dan ook voor iedereen zichtbaar. Even wennen; maar zo ga je nooit met verkeerd genoteerde afspraken of verkeerde ideeën de deur uit.

Oftewel: zonder software wordt er niet meer vergaderd bij Decos.

Vergaderen over 20 jaar

Over 20 jaar ziet een vergadering er volgens Decos niet zozeer veel anders uit qua vorm, maar zijn de middelen zo geoptimaliseerd dat je niet meer onvoorbereid een vergadering binnen kunt lopen. En dat zou voor iedereen een vooruitgang zijn.

Wat zie jij voor trends in de toekomst van Vergaderen? Wat gaat er veranderen en wat zal er waarschijnlijk altijd hetzelfde blijven?

Geef een reactie