training papierloos vergaderen 5

Training Papierloos Vergaderen met Minute

 

 

Tien jaar geleden was het nog ondenkbaar: papierloos vergaderen. Maar nu, met behulp van smartphones, tablets of flinterdunne laptops en een veelheid aan apps is het uitstekend te realiseren.

Alleen: hoe begin je ermee?

Als je een van de volgende vragen hebt is deze training wat je zoekt:

  • Welke apps moet ik gebruiken bij papierloos vergaderen?
  • Hoe krijg ik de mensen in m’n team aan het papierloos vergaderen?
  • Nu hebben we allemaal een iPad, maar niemand heeft ‘m bij zich of deelmeners printen toch stiekem alles uit.

Papierloos vergaderen met Minute

Wij hebben een hele lijst vergaderapps uitgeprobeerd. Na die testfase hebben we ervoor gekozen om te werken met de app Minute. Minute is extreem gebruiksvriendelijk en binnen een paar tellen te gebruiken.

Minute is vrij eenvoudig in gebruik te nemen. Alleen blijft het daar meestal niet bij. Een handige app is één ding, met je hele team effectief vergaderen is een tweede.

Wij helpen je om die twee te combineren.

Voor wie?

  • De training Papierloos Vergaderen met Minute is een in-company training.
  • De training is uitermate geschikt voor teams die willen starten met papierloos vergaderen.
  • De training is ook geschikt voor teams die al papierloos vergaderen, maar nog wel extra aandacht willen geven aan de mindset achter papierloos vergaderen.

We spreken graag met je als je interesse hebt in een training voor je team. Wil je eerst meer lezen? Check hieronder onze visie over de mindset die nodig is om papierloos te vergaderen.

Dhr.Mevr.

Het liefst contact via:

TelefoonE-mailGeen voorkeur

Een papierloze mindset

Er zijn tientallen redenen om te beginnen met papierloos vergaderen. Bijvoorbeeld: je vergadering wordt er effectiever van en je redt een paar bomen van de ondergang. Daarnaast is de tijd er rijp voor: nooit in onze geschiedenis is het zo goed mogelijk geweest om echt papierloos te vergaderen.

Alleen: deze redenen zijn op zich prima, maar geen ervan is echt overtuigend en je kunt ze ook allemaal makkelijk weerleggen.

Daarom richten we ons in deze training in eerste instantie op de mindset die nodig is om effectief te vergaderen.

Zonder doel geen middel

Minute is ook maar een hulpmiddel. Een goed hulpmiddel, dat dan weer wel :-). Hulpmiddelen zijn alleen zinvol als ze een doel dienen. Zonder duidelijk doel heb je niks aan een hulpmiddel of app. Je kunst de scherpste bijl in handen hebben, maar als je niks hebt om om te hakken heb je er weinig aan. Oftewel: je kunt een mooie app zoals minute hebben, maar zonder de juiste mindset is het niet meer dan een hulpmiddel.

Daarom zijn er een paar vragen die je moet stellen voordat je overgaat naar papierloos vergaderen. Vragen die niet zozeer over het hulpmiddel gaan, maar over de manier waarop je naar je vergaderingen kijkt. Bijvoorbeeld:

  • Waarom vergader je eigenlijk?
  • Hoe zorgen vergaderingen in je organisatie ervoor dat je hele organisatie beter wordt?
  • Heb je er bewust voor gekozen om te vergaderen zoals je nu doet?

papierloos_vergaderenPapierloos vergaderen mag nooit een doel op zich zijn. Het moet altijd een gevolg zijn van een heldere visie op vergaderen in het algemeen.

En ja, als je een heldere visie hebt en je besluit dat papierloos vergaderen het juiste middel is, dan heb je kans dat je de meest effectieve vergaderingen in de wereld organiseert.

Kun je wel wat hulp gebruiken om je team in de juiste houding te krijgen op weg naar papierloos vergaderen? Mail of bel ons, we kunnen niet wachten om te beginnen. 🙂

 

 

Dhr.Mevr.

Het liefst contact via:

TelefoonE-mailGeen voorkeur